Guvernul le dă o lovitură grea preoților. Riscă să primească amenzi usturătoare!

299

 

Guvernul face prăpăd în rândul preoților. Este vorba despre o hotărâre apărută la sfârșitul lui 2016, dar care a intrat în vigoare de pe 17 februarie 2018. Aceasta aduce schimbări importante în procesul de înmormântare.

Una dintre cele mai importante prevederi este legată de faptul că procedura de îmbălsămare devine obligatorie, în cazul în care decedatul este expus într-un loc public, cu sicriul deschis.

Potrivit libertatea, preoții care acceptă în case mortuare decedaţi care nu au trecut prin procedura de îmbălsămare, riscă amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei, iar persoanele care fac îmbălsămări fără a fi autorizaţi sunt pasibile de dosare penale pentru profanare de cadavre.

Totuși, pentru familiile care vor să evite bătăile de cap şi cheltuiala suplimentară pentru îmbălsămare, legea lasă posibilitatea ca persoana decedată să fie expusă în case mortuare fără certificat de îmbălsămare, dacă sicriul se sigilează. Cu alte cuvinte, dacă familia acceptă ca serviciul religios să se facă cu capacul de la sicriu închis.