Slatina, pe locul 3 în grupă în competiția Bucurie în Mișcare

383
foto: Slatina Running, echipa ce face din mișcare o bucurie

Cu 540 de puncte și încă departe cu mult de liderul grupei, Slatina se situează în cea de-a cincea zi de competiție pe locul 3 în grupă. Fiecare postare a unui slătinean ce reprezintă un tip de mișcare este notată cu 10 puncte pentru oraș.

„Alege mișcarea azi” este o competiție între 24 de orașe și are loc în perioada 1-15 martie. Printre ele, și Slatina, poziționată în grupa D alături de orașele Roman, Deva, Focșani, Bistrița și Vaslui. După cinci zile de competiție, postările slătinenilor au adus capitalei Oltului 540 de puncte, ce poziționează Slatina pe locul 3 în grupă.

Clasament azi:

Roman- 5220

Deva- 640

Slatina- 540

Focșani-  60

Bistrița- 40

Vaslui- 20.

Pentru ca Slatina să cumuleze cât mai multe puncte, orice slătinean cu vârsta minima de 16 ani poate post ape facebook sau instagram o fotografie sau clip video înb care să programoveze mișcarea de otice fel: joaca în familie, sporturile de echipă, fuga în jurul blocului sau alergatul pe pistă, biciclatul sau dansul în multele sale forme, plimbarea prin parc sau urcarea scărilor, mersul pe role sau pe trotinetă, ski-ul sau snowboard-ul, baschetul sau voleiul, ora de arte marțiale sau cea de cățărare…plus multe altele. Un utilizator poate avea pana la maxim 5 postări pe zi pe platforma Instagram și 5 postări pe zi pe platforma Facebook. Deci un număr maxim de 10 postări pe zi. Fiecare postare validă va aduce 10 puncte orașului susținut în campanie. Tot ce trebuie să facă cei care promovează mișcarea este să menționeze la foto orașul și tag @bucurieinmiscare.

Primele 3 orașe cu numărul cel mai mare de puncte din fiecare grupă vor fi orașele care vor găzdui evenimentele Bucurie în Mișcare 2018, 6 weekenduri special în 12 orașe în perioada 5 mai- 10 iunie.

Mai mult, participanții pot câștiga și premii individuale: 5 weekend-uri all inclusive la Mamaia sau unul dintre cele 50 de pachete de nutriție sportive.

În susținerea acestui demers, organizatorul – Asociația 11 EVEN, arată că „Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiștii avertizează că peste 11% din populația țării este afectată de diabet. Principalele 2 cauze – lipsa de educație nutritivă și lipsa de mișcare. Pe de altă parte, 8 din 10 copii au cont pe o rețea de socializare, iar 26% dețin un smartphone de la 8 ani. Asta conduce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe rețele sociale sau jucându-se pe telefon/tabletă.”