Conducerile IŞJ Olt şi CCD Olt, reevaluate de minister

820

Inspectorul şcolar general şi adjunctele Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt şi directorul Casei Corpului Didactic Olt vor fi din nou evaluaţi de minister. Corpul de Control al Ministrului a constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar și în evaluarea propriu-zisă.

Inspectorii generali, inspectorii generali adjuncți ai inspectoratelor şcolare și directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluați anual, în temeiul acestor evaluări privind activitatea managerială fiind acordate calificative pe baza cărora se decide menținerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management. În urma controlului efectuat în perioada 20- 23 februarie, Corpul de Control al Ministrului a decis anularea evaluării şi reluarea procesului. Aşa că Adrian Bărbulete- inspector şcolar general al IŞJ Olt, Mariana Gheorghe şi Florica Grecu- generali adjuncţi IŢJ Olt şi Marius Bălaşa- director CCD Olt vor fi din nou evaluaţi.

Măsura nu se aplică numai conducerii învăţământului oltean, ci asupra tuturor celor cu funcţii similare din ţară. Ministrul Educației Naționale a dispus recent anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncți şi directorii caselor corpului didactic, reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare, şi efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, Corpul de Control al ministrului a depistat următoarele nereguli care au dus la vicierea procesului de evaluare: au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare; din formularele utilizate în procesul de evaluare lipsește rubrica de autoevaluare; totalul punctajului de pe unele fișe de evaluare a fost calculat greșit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obținând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect; în alte cazuri, s-a ajuns la situații aberante în care punctajul acordat depășește punctajul maxim de 100 de puncte; evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizată în fapt de către Comisia unică de evaluare, asumându-se rezultatele unei evaluări anterioare.