Zeci de pacienți, blocați în spitale din cauza vremii

407

Unitățile spitalicești din județ nu fac externări doar la cerere. Singurii cărora li se aprobă solicitările sunt pacienții din localități în care funcționează unitățile medicale. Gravidele, lehuzele și dializații rămân în spital până la îmbunătățirea vremii.

La indicațiile Direcției de Sănătate Publică, conducerile unităților spitalicești din județ au sistat externările pentru ca sănătatea pacienților să nu aibă de suferit. Externarea se face doar la cerere și vizează pacienții care sunt din localitate și pentru care drumul până acasă nu crează probleme. Nu se externează sub nicio formă gravidele, lehuzele și dializații.

,,Decizia a fost luată în această dimineață și are drept scop prevenirea situațiilor neplăcute ce ar putea apărea în drumul spre casă. Sunt externați doar pacienții din Slatina și cei din localitățile din jur după care vin, cu mașina, aparținătorii. Nu se permite externalizare gravidelor, lehuzelor și a persoanelor dializate. În momentul de față avem  în spital 24 de gravide și 27 de mămici care au adus pe lume, în ultimele zile, bebeluși. Măsura rămâne valabilă până la îmbunătățirea condițiilor meteo,, a declarat directorul medical al SJU Slatina.

La spitalul din Caracal  se află internate 4 gravide și 11 mămici care au născut de curând.