Încep înscrierile la clasa pregătitoare

120

Săptămâna aceasta se afișează locurile și se dă startul evaluării dezvoltării psihosomatice, iar începând cu 8 martie se dă startul înscrierii elevilor în clasa pregătitoare, pentru mulți părinți contând în alegerea școlii nu numai apropierea față de casă a unității școlare unde va învăța copilul, ci și renumele școlii sau al cadrului didactic, organizarea de diverse activități extrașcolare sau existența programului After school.

Ministerul Educației Naționale a anunțat când încep înscrierile copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019. Prin ordin de ministru, au fost aprobate metodologia și calendarul de înscriere.

Începând cu data de 1 martie, în fiecare unitate de învăţământ se vor afișa circumscrițiile școlare, planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, precum și perioada de desfășurare a ecaluării psihosomatice.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La cererea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018 pot fi înscriși pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice este realizată sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională în perioada 1 – 23 martie.

În perioada 1- 12 martie, fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise, ocazie cu care părinţii şi copiii vor putea vizita școlile şi vor putea discuta cu dascălii.

Prima etapă pentru completarea și depunerea cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar are loc în perioada 8 – 26 martie, în vreme ce a doua fază se desfășoară între 12 și 18 aprilie. Aceasta este dedicată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi sau care nu au participat în prima etapă. Cererile trebuie completate din nou, în funcție de locurile disponibile.