Slătineanca Țicală a ratat FINALA Eurovision „la mustață”

553

Nicoleta Țicală (fostă Floroni), din Slatina, a intrat aseară în semifinala Eurovision de la Salina Turda cu reale șanse a de accede în finală. Deși doi din cei cinci membri ai juriului au plasat-o pe locul 2, Nicoleta a ratat calificarea „la mustață”.

„Una Oportunidad” a fost o oportunitate pentru Nicoleta Țicală de a arăta țării întregi, dacă mai era nevoie, că este una dintre vocile tinere cu care România se mândrește. Printre cele 60 de piese ajunse în semifinalele Eurovison România se numără și piesa interpretată de slătineanca noastră, cunoscută publicului oltean cu numele de fată Floroni. Câștigătoare a numeroase premii și trofee la festivaluri de muzică ușoară, Nicoleta a impresionat și juriul de la Vocea României, unde s-a numărat printre finaliștii 2013. Nicoleta, împreună cu soţul ei Adrian Ţicală formează cea mai completă şi complexă formaţie de cover-uri din România, gata să transforme orice eveniment într-unul de neuitat.

La Eurovision, Nicoleta Țicală s-a înscris cu o piesă în limba spaniolă, compusă de un muzician spaniol, plasată printre primele zece în preferințele publicului, ajungând în semifinale. Ea a participat aseară la cea de-a patra semifinală organizată de TVR în mina Rudolf, de la Turda, o premieră în istoria concursului internaţional Eurovision, un show la o adâncime de 90 de metri.

Deși doi dintre membrii juriului au plasat-o pe locul 2, acordându-i câte 10 puncte, ceilalți trei nu au fost la fel de generoși, în final Nicoleta acumulând 40 de puncte, ratând calificarea în finală la trei puncte distanță de Feli și Tiri (43p). Marian Ionescu (Direcția 5) și Viorel Gavrilă (membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din București) au acordat slătinencei 10 puncte, în timp ce Liliana Ștefan (compozitor, producător și textier) și Nicu Patoi (cu o carieră de peste 30 de ani în industria muzicală) au acordat câte 7 puncte, iar Ilinca- reprezentanta României la Eurovision 2017 cu piesa „Yodel It!” (ce s-a clasat pe locul 7) doar 6 puncte.

În urma voturilor juriului, finalişti au fost desemnaţi: Claudia Andas, Tiri şi Feli.

Melodia Nicoletei Țicală din concurs: