Terenul fostei unități militare a ajuns din nou la municipiu. Primăria Slatina va realiza un ansamblu multifuncțional

892

Locuințe, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement, creșă, grădiniță și parc intenționează Primăria Slatina să construiască pe terenul fostei unități militare de la gară. Ieri, guvernul a aprobat revenirea terenului la municipiu, din administrarea Ministerului Apărării Naționale.

Odată cu renegocierea înțelegerii cu MApN prin care primarul Emil Moț a reușit renunțarea la cedarea celor 48 de locuințe în schimbul reabilitării unui cămin al armatei și prelungirea termenului de reabilitare a Cercului Militar, terenul fostei unități militare de la gară a revenit de la municipalitate la minister pentru ca ieri, prin Hotărâre de Guvern, să fie retransmis domeniului public al Slatinei. „După preluare, partea de imobil … se va utiliza pentru realizarea obiectivului „Ansamblu multifuncţional cu următoarele funcţiuni: locuinţe, dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement”, într-un termen de 5 ani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Slatina nr. 9/2018. (…) Art. 4. – Partea de imobil prevăzută la art. 3 revine în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor de investiţii, pe baza unui protocol de predare-preluare încheiat între Municipiul Slatina şi Ministerul Apărării Naţionale, prin părţile interesate şi devine din bun de interes public local în bun de interes public naţional, potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Slatina nr. 9/2018″, prevede HG.

Terenul fostei Unităţi Militare 01217, în suprafaţă de 11,7 hectare, a fost preluat de către Primăria Slatina în 2012 din administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Startul demolărilor a fost dat în urmă cu circa trei ani de zile, pe locul cazarmei autorităţile locale angajându-se să ridice cel mai nou cartier al oraşului.