Poliția Locală începe identificarea mașinilor abandonate

206

Proprietarii mașinilor abandonate pe domeniul public/privat al municipiului trebuie să-și ridice rablele, dacă nu vor să plătească. Poliția Locală a plecat la “vânătoare”.

Începând cu 1 martie, mașinile abandonate pe raza capitalei de județ vor fi ridicate de către Direcția de Administrare Străzi și Iluminat Public din cadrul Primăriei Slatina. Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public/privat al municipiului Slatina a fost aprobat de către consilierii locali la finele anului trecut, așa că polițiștii locali au demarat acțiunea de identificare a rablelor abandonate și proprietarilor. “În vederea decongestionării drumurilor publice și a locurilor de parcare, asigurarea parcării vehiculelor în condiții de siguranță, începând cu această  săptămână, vor fi demarate acțiuni care au ca scop identificarea vehiculelor presupuse a fi abandonate sau fără stăpân aflate pe domeniul public.”, anunță Poliția Locală.

Mașinile abandonate nu vor fi ridicate oricum, ci după o procedură bine stabilită, ce presupune printre altele fotografii, somații, identificarea proprietarului și un termen de 10 zile.

Tariful stabilit pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculului în maximum 24 de ore este de 200 de lei, iar pentru fiecare zi după expirarea celor 24 de ore este de 50 de lei. Așa că, proprietarii acestor vehicule trebuie să-și ridice rablele de pe domeniul public, dacă nu vor să fie buni de plată.