Polițiștii, nemulțumiți de majorările salariale: Am primit ce aveam!

142

Sindicaliștii din Poliție au ieșit ieri nemulțumiți de la întâlnirea cu conducerea MAI, acuzând că au primit ceea ce aveau deja: salarii la nivelul lunii noiembrie 2017.

Delegații Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, printre care și liderul SNPPC Olt Cristel Ioțu, au ieșit ieri de la întâlnirea cu conducerea MAI nemulțumiți. „Discuțiile se poartă tot pe principiul «nimeni nu pierde nimic». Am primit … ce aveam. Acum se repară prin aceste creșteri salariale pierderile prin transferul taxelor de la angajatori la salariați, astfel încât am ajuns la nivelul salariului din noiembrie 2017”, ne-a declarat Cristel Ioțu.

Astfel, polițiștii intră de la 1 ianuarie cu 5% majorări salariale pentru cei care aveau deja cei 5 %, ei fiind aduși doar în legalitate la nivelul salariului minim. În această situație sunt 244 de „indicatori în plată” la nivelul județului Olt. Potrivit sindicaliștilor, majorările de 10% din octombrie 2017 au fost anulate cu transferul taxelor. Din martie, structurile SAS și criminalistică mai primesc la salariu 5%. Creșterile promise sunt, astfel, nemulțumitoare pentru sindicaliști care consideră oferta ministerului drept o „gargară”.