ALERTĂ! Grădinițe închise din cauza unui focar de meningită

363

Alertă într-un oraş din România, după ce un copil de patru ani a murit, fiind suspect de meningită. Totul s-a întâmplat în Motru, judeţul Gorj, iar autorităţile au decis să închidă două grădiniţe şi o creşă pentru dezinsecţie. Chiar edilul oraşului a făcut anunţul în direct la Antena 3.

„Grădiniţa 7, Grădiniţa 1 şi creşa le închidem. Au fost şi la clubul elevilor. De aceea am luat această măsură preventivă. Medicii au preluat azi-noapte cazul. Au acordat primul ajutor.A fost resuscitat. Nu s-a putut face nimic. Băieţelul avea patru ani”, a spus primarul Gigel Jianu, care a făcut un apel disperat către părinţi.

„Recomandarea noastră este să se ducă toţi la medic. Să fie consultaţi. Epidemie înseamnă foarte multe cazuri. E vorba de un singur caz care nici el nu este sigur până când nu vom primi rezultatele analizelor.Mâine avem program de dezinsecţie în toate locurile”, a mai spus Jianu.

În plus, Spitalul din Motru este în carantină, boala fiind contagioasă.Încă doi copii de grădinița nr. 7 au fost duși la spital.