Un fost președinte al Consiliului Județean ajunge la închisoare

175
  • Sentința pentru șase ani și patru luni de închisoare cu executare,a fost dată de Curtea de Apel Cluj și va fi pusă în aplicare astăzi.
Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Uroianu va merge la închisoare, sentința fiind definitivă, fiind acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.

 

În rechizitoriul întocmit la vremea respectivă de procurori se arăta că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu “a pretins de la Pogăcean Vasile suma totală de 693.224 lei din care, în perioada aprilie 2013 – mai 2014, în mod repetat, a primit în zece tranşe suma totală de 134.500 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi le aveau cu societatea Sinai Compimpex SRL, deţinută de inculpatul Pogăcean Vasile”.