Operație la Slatina, nu în Israel, REUȘITĂ. Reconstrucție orbită din titan pentru Alecsandrescu

4526

Patru ore și jumătate a durat intervenția chirurgicală în premieră la Spitalul Slatina de reconstrucție orbită, la care a fost supus Costinel Alecsandrescu, solist Doina Oltului. Dr. George Craioveanu a mai bifat o reușită, iar solistul și-a recăpătat și vederea, și glasul.

Pacientul Costinel Alecsandrescu a ales Spitalul Județean Slatina, nu o clinică din Israel spre care îl îndemnau specialiștii, iar operația efectuată în premieră la Slatina de către șeful Secției de Chirurgie Maxilo -Facială al Spitalului Județean, dr. George Craioveamu, a fost o reușită. După o operație de sinuzită maxilară efectuată în urmă cu șapte săptămâni, solistul s-a ales cu vedere dublă, pierderi de echilibru și fără voce, investigațiile medicale indicând orbită spartă. Astăzi, solistul a povestit despre intervenția la care a fost supus, mulțumind medicilor că poate vedea, iar cariera artistică nu are de suferit.

„PREMIERA CHIRURGICALA REUSITA IN ROMANIA! Spitalul Jud Slatina Olt, Sectia ORL UMF!Maica Domnului mi-a trimis un Inger, Dr Chirurg Maxilo-Facial George Craioveanu! Multumesc bunului meu prietent Dr Chirurg Florin Popa un alt profesionist care m-a indrumat spre acest Superman al chirurgiei romanesti!(…). Diplopie binoculara( vedere dubla) ameteli perderi de echilibru plus voce zero! Cariera mea de artist profesionist se terminase ptr totdeauna! Am renuntat la toate contractele de zeci de mii de €! Ajuns in fata domnului Dr Craioveanu (…) I-am spus ca am fost la cele mai tari clinici din tara si m-au indrumat spre Israel ptr ca este foarte dificil ce am eu! (…) Au urmat Investigatii complexe RMN , CT in urma carora a reiesit ca am orbita sparta iar ochiul drept si muschiul oculmotor este prins si necrozat in acea gaura cat o moneda! Compresia vocii mele baritonale se pierdea prin acea gaura din craniu si se auzea exact ca o oala sparta! M-am operat joia trecuta! Operatia a durat 04:30 min! Domnul Dr si echipa de medici toti din Craiova, tineri si foarte bine pregatiti s-au mobilizat si-au facut o operatie de nivel NASA! Reconstructie orbita din Titan Import ca la Robokop! Refacere acusticitate voce perfecta acordat ca la cel mai profesional diapazon! Ochiul deblocat putand sa-l misc in toate directiile! Nu am semne pe fata! (…) Felicitari domnule dr Craioveanu la sectia ORL OMF condusa de dumneavoastra m-am simtit ca in Germania! Caldura si atentia personalului medical pana la ultima infirmiera a sectiei dumneavoastea merita felicitari! Deontologic nota zece cu felucitari! Cunoscandu-va acum pe dumneavoastra pot fi iar mandru ca sunt roman! Mandru ca in romania sunt asemenea oameni cu vocatie si har ptr meseria lor! Felicitari!”, a postat solistul pe pagina sa de socializare.

Medicul care a efectuat intervenția este cunoscut în urbe pentru intervenții în premieră realizate la Spitalul Județean Slatina, de la traumatologie, chirurgie oncologică până la chirurgia reconstructivă în atrofia de mandibulă şi maxilar. În 2015, medicul Craioveanu realiza la Slatina cea mai amplă intervenţie chirurgicală efectuată la nivelul spitalului județean pe atunci, de zece ore, fiind vorba despre reconstrucţia unui segment din limba afectată de o tumoră canceroasă, cu ajutorul unor bucăţi de ţesut recoltate din alte părţi ale corpulu, iar de curând a fost premiat de Zilele Slatinei cu Diplomă de Merit, în luna mai anul trecut realizând, alături de colegii medici Mădălin Săndulescu, Ela Rusoiu, Andrei Ștefănescu și Alina Chiriac o intervenție chirurgicală maraton de zece ore de reconstrucție facială a unui pacient.

Medicul Craioveanu a participat la stagii de pregătire în mai multe țări europene și SUA.