UPDATE/Stănescu: Îmi voi depune DEMISIA din Guvern dacă voi fi inculpat!

191

UPDATE: Abia peste două săptămâni vor lua o decizie judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție privind redeschiderea dosarului. 

Surprinzător este faptul că denunțătorul spune că l-a vizat pe Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei și fost ministru al Finanțelor, nu pe președintele CJ Olt de atunci, Paul Stănescu.  ”Rețineți, era pentru dl Darius Vâlcov (n.r. denunțul). Paul Stănescu a fost băgat de către cei de la DNA Craiova, dar nu avea probleme dl Stănescu să știți și nici nu are, iar dosarul care este joi nu face obiectul acestui dosar”, a declarat primarul comunei Colonești, Nicolae Stan, într-o intervenție la Antena 3.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care este vizat, închis în 2013, l-a determinat pe senatorul de Olt Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării, să declare astăzi la Înalta Curte că își va da demisia din Guvern dacă va fi inculpat.

Vicepremierul Paul Stănescu a ajuns astăzi de dimineață la Înalta Curte, magistraţii urmând să judece o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar închis de DNA Craiova în 2013. Stănescu a declarat presei că, dacă va fi inculpat în acest dosar, își va înainta demisia. „În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (…) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (…). Eu cred ca totul a fost legal”, a spus Paul Stănescu, la ÎCCJ, citat de presa centrală.

În acest dosar, cercetările au fost începute în perioada în care Paul Stănescu era președinte al Consiliului Județean Olt (2008- 2016), în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt.

Cererea de redeschidere a dosarului a fost înregistrată pe 17 ianuarie, cu o zi înainte Stănescu urmând a fi numit premier interimar după deisia lui Mihai Tudose. Alături de Stănescu, intimaţi în dosar sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.