33 de permise şi sute de kg de peşte, „pescuite” în weekend

133

Poliţiştii rutierişti şi cei de la ordine publică au avut un weekend încărcat. Nu au scăpat peste o mie de şoferi de controlul în trafic, iar un comerciant de peşte a rămas fără marfă.

606 sancţiuni, în valoare de 136.375 de lei au aplicat în perioada 19 – 21 ianuarie polițiștii rutieri și cei de ordine publică. Au fost controlate 1090 autoturisme, fiind constatate 8 infracțiuni și reținute 33 de permise de conducere.

„Pe parcursul desfășurării activităților specifice, în data de  21.01.2018, poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală Verguleasa, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, au depistat în trafic un bărbat, de 58 ani, din orașul Oltenița, județul Călărași, care transporta cu o autoutilitară, pe raza comunei  Dobroteasa,  județul Olt,  o cantitate de  peşte proaspăt de diferite specii, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. În urma cântăririi, a rezultat o cantitate totală de 837,45 kg peşte, după cum urmează: 561 kg peşte specia caras, 135 kg peşte specia fitofag, 41,45 kg peşte specia roşioara, 45,95 kg peşte specia albitura, 22,5 kg peşte specia şalău şi 31,55 kg peşte specia ştiucă.”, arată Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Peştele a fost confiscat, iar comerciantului i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”.