Ei sunt POARTA OLTENIEI! Votați-i să câștige DUELUL ansamblurilor!

2131

Pe 31 ianuarie, Poarta Olteniei intră în semifinala DUELULUl ansamblurilor. Sunt fenomenali, sunt autentici, sunt căluşari, purtători de ritmuri arhaice şi conotaţii simbolice, şi, mai presus de toate, sunt OLTENI. Merită să-i votăm! Ei sunt mândria noastră, a oltenilor de pretutindeni!

“În data de 31 ianuarie, la Emisiunea lui Măruţă pe Pro TV, aşteptăm să ne votaţi să trecem în finală! Suntem cei mai buni dintre cei mai buni”, este invitaţia lansată tuturor oltenilor şi celor care îndrăgesc Căluşul, cel mai mare brand folcloric al românilor, intrat în 2005 în Patrimoniul Imaterial al Umanităţii, de către Ansamblul Poarta Olteniei GAL Ghimpeţeni. Ei sunt cu adevărat Poarta Olteniei şi au demonstrat acest lucru în numeroase spectacole şi festivaluri în care au reprezentat cu cinste tradiţiile autentice şi au promovat bogăţia şi frumuseţea tradiţiilor şi dansurilor noastre.

Au intrat în Duelul Ansamblurilor pe 27 noiembrie, impresionând o ţară întreagă prin virtuozitate, mişcări precise, mesaj şi o coregrafie spectaculoasă. Iar pe 31 ianuarie joacă în semifinală, unde au nevoie de votul nostru, al tuturor celor pe care ne reprezintă, pentru a ajunge în finală. Publicul, prin votul dat, are puterea de a decide care este cel mai tare ansamblu din România, iar acela ar putea fi unul oltenesc.

“Am fost aleşi să participăm la acest spectacol-concurs pe baza rezultatelor nostre şi vom reprezenta cu cinste judeţul. Nu vom veni cu mâna goală!”, promite Marian Stănescu, instructorul coregraf.

Ansamblul poarta Olteniei este format din copii din 19 localităţi ale judeţului şi poartă această denumire deoarece zona reprezentată se află chiar la hotarul judeţului, la interferenţa Oltului cu Teleormanul şi Argeşul. Pe 31 ianuarie, în platoul emisiunii La Măruţă se vor afla 40 de copii. Ansamblul a fost înfiinţat în 2015, iar la doar două luni de la înfiinţare deja câştiga Marele Premiu al Festivalului-Concurs Naţional „Căluşul Românesc” de la Slatina, printre premiile obţinute menţionând: Premiul I Concursul internațional „Pași de dans” Teleorman, Diplomă de excelență Festivalul internațional al păstoritului Tulcea, Diplomă de prezentare deosebită la Festivalul „Pomul Vieții”  Balș, Diplomă de excelență Asociația artiștilor din Constanța, Diplomă de excelență  Primăria Curtișoara, Diplomă de excelență  CJ Olt.

Cum puteţi vota

În duelul ansamblurilor au intrat 24 de echipe reprezentând 3 mari regiuni istorice ale ţării: Moldova, Ardeal şi Ţara Romţnească. Din această săptămână, în fiecare emisiune câte două ansambluri se vor duela în paşi de dans, iar publicul este cel care decide cine merge mai departe. Oltenii pot susţine Poarta Olteniei votând online pe site-ul emisiunii sau prin SMS pe parcursul fiecărei emisiuni, la numărul 1266 (0.24€, inclusiv TVA) numele Ansamblului participant. Din cele 24 de ansambluri, în etapa următoare vor ajunge în urma voturilor publicului 12, urmând ca în semifinală să rămână doar 6. În marea finală din 19 februarie se vor duela cele mai votate trei ansambluri. Haideţi să ne susţinem oltenii! Poarta Olteniei poate fi ansamblul ţării!