Reacția Olguțăi Vasilescu la numirea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de premier

119
Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu soseste la sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al Partidului Social Democrat (PSD), la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, luni, 21 septembrie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a salutat nominalizarea eurodeputatei Viorica Dăncilă pentru funcția de premier PSD, spunând că este un om apropiat de partid.

„Este un om apropiat de partid și, bineînțeles, va avea capacitatea necesară ca să gestioneze Guvernul României. De altfel, am și vorbit în cadrul CEx-ului. I-am pus și câteva întrebări. Întrebarea mea a fost dacă știe unde se află K2 și T14. A spus că nu știe, ceea ce este foarte bine. (…) Nu s-a discutat despre restructurare guvernului. S-a discutat doar despre propunerea pe care o vom face președintelui Klaus Iohannis. (…) Mă bucură foarte mult că este o femeie. PSD este un partid de stânga, care luptă pentru egalitatea de șanse (…) Și mă bucur că noi PSD avem primul premier femeie din istoria României”, a spus Olguța Vasilescu.

Întrebată dacă Viorica Dăncilă este apropiată de Liviu Dragnea, având în vedere că vine tot din Teleorman, Olguța Vasilescu a declarat: „Este foarte apropiată de toți, de partid. Contează din ce județ vine fiecare? Vorbim despre o persoană care are capacitatea să gestioneze actuala situație”.

Chestionată dacă Tudorel Toader ar mai trebui să facă parte din viitorul Executiv, Vasilescu a răspuns afirmativ.

„Da, eu cred că a fost un ministru foarte bun.  Şi Carmen Dan, dar e o opinie personală, CEX-ul va lua decizia, inclusiv în ceea ce mă priveşte”, a mai spus Vasilescu.