Mascații olteni bat la 17 uși de firme și domicilii din 6 județe și București. În Olt, percheziții în 3 orașe

311

70 de polițiști din Olt și alte județe fac percheziții în această dimineață la sediile unor firme și domiciliile unor persoane din  6 județe și București, într-un dosar de evaziune fiscală. 14 mandate de aducere vor fi puse în executare. În Olt, percheziții se efectuează în Drăgănești-Olt, Potcoava și Slatina.

Percheziții de amploare în această dimineață efectuate de către polițiștii din Olt, ajutați de colegi din alte județe. 70 de polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și Sibiu, efectuează 17 percheziții în București și în 6 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor  persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, iar perchezițiile au loc în municipiul București și în județele  Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. În Olt, mascații descind la Drăgănești-Olt, Potcoava și Slatina.

“În fapt, administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A. Plățile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost tranzacționate ulterior către instițutii și unități administrativ-teritoriale.Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.”, arată un comunicat de presă al IPJ Olt.

Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, persoanele depistat urmând a fi  conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.