Școală de șoferi pentru tineri, cu finanțare

208

Finanțare maximă de 3000 de lei pot obține în vederea acoperirii cheltuielilor obținerii permisului de conducere tinerii din medii defavorizate, născuți între anii 1993 și 2000.

Până pe 27 ianuarie, tinerii din medii defavorizate pot solicita “Permis pentru viitor”. Programul este derulat de către Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România și se adresează tinerilor din medii defavorizate, născuți între anii 1993 și 2000 inclusiv, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente) categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Volumul total al sponsorizărilor este de 75.000 lei. Se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârsta între 18-25 ani, care: sunt la începutul carierei profesionale și/sau doresc să ocupe un loc de muncă și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere; au un loc de muncă și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu; au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie; din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.