„Roşioara” le-a adus dosare PENALE. 25kg pește prins în setcă

312

 Alți doi braconieri piscicoli au fost “pescuiți” de jandarmii olteni, bărbații prinși cu setcile pe lacul de acumulare Izbiceni fiind acum cercetați.

Jandarmii au confiscat vineri cinci unelte de pescuit comercial, de tip setcă, confecţionate din plasă monofilament, care au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării verificărilor și 25 kg. peşte din specia „roşioară”, care a fost redat mediului natural, după ce au depistat în dreptul localităţii Tia Mare două persoane de sex masculin aflate pe luciul de apă al Râului Olt, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial.

“Cei doi bărbați, în vârstă de 31 de ani și 26 de ani, ambii din localitatea Tia Mare, desfăşurau activităţi de pescuit comercial pe lacul de acumulare Izbiceni, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 1250 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens.”, declară Claudia Niță, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Potrivit legii, „pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” şi „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani