Oltenii, sancționați de 214 ori în zilele Revelionului

69

A curs cu amenzi în zilele de Anul Nou, oltenii prinși încălcând legea fiind sancționați. Oamenii legii au aplicat sancțiuni de aproape 60.000 de lei, iar rutieriștii au reținut 10 permise.

În perioada 29 decembrie -01 ianuarie, polițiștii olteni au au vegheat la siguranța cetățenilor din județul Olt, intervenind la 287 de apeluri prin 112. 80% dintre sancțiunile aplicate au vizat însă oferii indisciplinați.

“Polițiștii au constatat 59 de infracțiuni și au aplicat 214 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 57.990 de lei. Dintre acestea, 35 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, și 172 pentru încălcarea legislației privind circulația pe drumurile publice. Totodată, polițiștii rutieri au reținut 10 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Și la acest sfârșit de an, alcoolul a fost cel care a creat probleme. Spre exemplu, ieri, în localitatea Strejșsti, un autoturism s-a răsturnat într-un canal de colectarea a apei pluviale. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că șoferul care a pierdut controlul volanului,  un tânăr de 23 de ani, din municipiul Drăgășani, prezenta  o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, în Corabia, un bărbat de 40 de ani, din comuna Orlea, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune față-spate cu un alt autoturism, condus de un tânăr, de 26 de ani, din orașul Corabia, ambele autoturisme suferind pagube materiale. Vinovatul avea 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și permisul de conducere anulat.