Primar ALDE, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

241

Mariana Mircea, fost primar al oraşului Cernavodă, în prezent consilier local, a fost trimisă în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată. Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada decembrie 2010 – martie 2012, în calitate de primar al oraşului Cernavodă, Mariana Mircea a atribuit în mod preferenţial şi cu încălcarea dispoziţiilor legale în materie mai multe contracte de achiziţii publice unor societăţi comerciale agreate. Contractele aveau ca obiect reparaţii, renovări ale unor clădiri ce aparţin unor instituţii publice, construcţia unor fântâni arteziene.

DNA mai spune că, în scopul de a favoriza diverse firme, Mariana Mircea a creat premisele atribuirii directe a contractelor de achiziţie, dând dispoziţii subordonaţilor să fragmenteze lucrările sau serviciile contractate, astfel încât să nu fie depăşit pragul valoric de 15.000 euro prevăzut de dispoziţiile art.19 din OUG nr.34/2006. Ulterior, Mariana Mircea a semnat aceste contracte, a aprobat recepţia lucrărilor/serviciilor contractate şi a dispus plata acestora (în unele cazuri lucrările nu au fost realizate conform proiectului).

“Urmarea acestor demersuri infracţionale a fost prejudicierea patrimoniului oraşului Cernavodă cu suma totală de 1.078.384 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru firmele care au contractat lucrările în condiţiile de mai sus, reprezentând sumele încasate. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparţin inculpatei”, declară DNA.

Primăria Cernavodă s-a constituit parte civilă cu suma de 1.078.384 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză, se anunţă într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO.