Dispar problemele cu identificarea terenurilor pentru fermieri

129

Termenele în îndeplinirea activităților pe care România, prin APIA, și le-a asumat pentru anul în curs, condiție indispensabilă pentru absorbția fondurilor europene alocate schemelor de sprijin în domeniul agriculturii într-o proporție consistentă, au fost respectate Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Colaborarea dintre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Apărării Naționale și profesionalismul de care au dat dovadă au dus la aerofotografierea, producerea de ortofotoplanuri color și recepționarea de către APIA a unei suprafețe de 99.169 de kilometri pătrați (din suprafața totală a țării de 240.323  kmp), aceasta fiind cea mai mare suprafață aerofotografiată și procesată în decursul unui an, de la începutul colaborării între cele două ministere.

Ortofotoplanurile vechi au fost astfel înlocuite cu ortofotoplanurile noi și au fost recuperate întârzierile pe care statul nostru le înregistrase în achizița acestora.

Creșterea calității identificării suprafețelor agricole utilizate de fermieri este principalul scop pe care îl are actualizarea periodică a Sistemului de identificare al parcelelor agricole pe baza de ortofotoplanuri noi.