Mașinile abandonate, ridicate de Primăria Slatina. Taxa de recuperare, stabilită de CL

251

În ultima ședință din acest an, consilierii municipali slătineni vor vota Regulament privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public/privat al municipiului Slatina.

Mașinile abandonate pe raza capitalei de județ vor fi ridicate de către Direcția de Administrare Străzi și Iluminat Public din cadrul Primăriei Slatina. Regulamentul ce prevede acest lucru, modul de ridicare, transport și depozitare și taxele pe care proprietarii trebuie să le plătească pentru a-și recupera bunurile vor fi supuse aprobării consilierilor locali în ultima ședință din acest an. Regulamentul se aprobă, potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, “având în vedere: numărul mare de autovehicule fără stăpân sau abandonate din municipiul Slatina; folosirea ineficientă a locurilor de parcare existente în municipiul Slatina din cauza acestor vehicule; protejarea și refacerea spațiilor verzi; aspectul neglijent al parcărilor publice de reşedinţă/ ocazionale pe care îl dau vehiculele fără stăpân sau abandonate aflate în vădită stare de degradare; faptul că sunt adevărate focare de infecție ce pun în pericol starea de sănătate a cetățenilor”.

Mașinile abandonate nu vor fi ridicate oricum, ci după o procedură bine stabilită, ce presupune printre altele fotografii, somații, identificarea proprietarului și un termen de 10 zile.

Tariful stabilit pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculului în maximum 24 de ore este de 200 de lei, iar pentru fiecare zi după expirarea celor 24 de ore este de 50 de lei. Așa că, proprietarii acestor vehicule trebuie să-și ridice rablele de pe domeniul public, dacă nu vor să fie buni de plată. Polițiștilor locali le va reveni sarcina de a identifica proprietarii.