Vin oltenesc în campania IUBESC VINUL ROMÂNESC

120

Vinul produs pe podgoriile Sâmburești va putea fi degustat în cadrul salonului de vinuri VINTEST București, un eveniment care face parte din campania ‘Iubesc vinul Românesc’.

Vinurile Vinarte  se numără printre expozanții de anul acesta din cadrul salonului de vinuri VINTEST. Vinurile produse din struguri de pe domenii oltenești vor putea fi degustate printre cele mai mult de 200 de vinuri de la crame cu arome din soiuri de viță-de-vie cu renume.

Salonul de vinuri VINTEST București face parte din campania “Iubesc vinul Românesc”, o campanie de suflet prin care se încearcă educarea și informarea publicul larg cu privire la consumul vinurilor românești. Este vorba de vin cu denumire de orgine controlată — DOC, vin cu indicație geografică — IG, vin varietal.

În cadrul Expoziției, producătorii de vin vor avea ocazia să își prezinte diversitatea de vinuri, spumante, frizante, distilate. Sticlele poziționate în această expoziție, vor constitui un abecedar al formei sticlei, etichetei, capsulei, dopului, vor avea povestea lor.

Evenimentul “IUBESC VINUL ROMÂNESC — VIN DE CRĂCIUN” are loc de astăzi și până duminică, între orele 10.00 — 18.00

Vinarte a fost prima companie autohtonă care a produs vin pentru piața luxului din România, iar anul trecut a îmbătat simțurile coreenilor, obținând aurul și argintul la Korea Wine Challenge, concurs la care au participat 814 vinuri din 18 ţări. Prince Mircea 2012, cupaj de Merlot (90%) şi Cabernet Sauvignon a primit medalia de aur la categoria vinuri roşii, în timp ce Castel Bolovanu, Cabernet Sauvignon 2011 a câştigat argint.

Pe raza județului avem 7.465 de hectare de viță de vie, dintre care 7.191 pe rod. Numărul fermierilor mari este de 13, ce dețin 1570 de ha, iar în ce privește producătorii de vin cu denumire de origine controlată, Oltul are 4 crame: Vitipomicola Sâmburești, Vinarte (n.r.podgorii Sâmburești), Domeniile Mennini (n.r. podgorii Iancu Jianu) și Victoria Intermed (n.r. cramele Cepari)”.