Zile de DOLIU național și în Olt. Drapelul României va fi arborat în bernă

144

Zilele de 14, 15 și 16 decembrie au fost declarate zile de doliu național, prevederile hotărârii de guvern fiind respectate și la nivelul județului Olt. Instituția Prefectului a comunicat tuturor structurilor obligația de a arbora drapelul în bernă.

În ședința de ieri, Executivul a adoptat o hotărâre privind instituirea doliului național în zilele de 14, 14 și 16 decembrie în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947. Trupul neînsuflețit al Majestății Sale va sosi în România miercurea viitoare, pe 13 decembrie, iar funeraliile vor avea loc pe 16 decembrie.

Pentru ca doliul național să fie respectat, prefectul Silviu Neacșu a solicitat tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, serviciilor publice deconcentrate, autorităților publice locale din județul Olt, precum și Consiliului Județean Olt luarea măsurilor care se impun.

“În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință. Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.”, arată Prefectura Olt.

Regele Mihai I a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția.

Ecourile morții Regelui, în Olt