Patriarhul Daniel, la masă cu Vladimir Putin

67

Luni seară la cina festivă oferită de preşedintele Federaţiei Ruse,a fost prezent  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Evenimentul a avut loc în cadrul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

“Astăzi, la ora 20,00, este prevăzută în cadrul Programului Întâistătătorilor şi delegaţiilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale de la Moscova o cină festivă oferită de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Cina va avea loc la Palatul Faţetelor din Kremlin. La această cină participă, desigur, şi Patriarhul Daniel”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Patriarhul Daniel se află la Moscova în perioada 2 – 5 decembrie, cu prilejul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Patriarhul Daniel s-a întâlnit duminică, în Sala Tronului de la Reşedinţa “Danilovski”, cu Kiril, patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, iar luni, când s-au împlinit 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700, când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale au concelebrat Sfânta Liturghie.