Vicepremierul Paul Stănescu: “PNDL este un program care a funcţionat şi funcţionează foarte bine,,

84

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei publice şi Fondurilor europene, a declarat ieri, la Bistriţa, că pe PNDL 2 sunt alocate deja, prin credite de angajament, 30 miliarde de lei. Potrivit demnitarului, acest lucru reprezintă o dovadă că programul “funcţionează foarte bine”.

“PNDL este un program care a funcţionat şi funcţionează foarte bine. (…) Este un program care se derulează pe mai mulţi ani, un program cu care – chiar discutam ieri cu prim ministrul – trebuie să fim foarte atenţi, foarte atenţi însemnând să avem alocate toate fondurile. Prin credite de angajament, pe PNDL partea a doua, sunt alocate deja 30 miliarde de lei, o sumă imensă, spun eu, niciodată nu a fost alocată din fonduri publice o asemenea sumă pentru dezvoltarea României şi, nu în ultimul rând, pentru dezvoltarea satului românesc”, a spus Stănescu la o conferinţă de presă la Bistriţa.

Vicepremierul Paul Stănescu a ţinut să sublinieze că alocările prin PNDL nu au la bază criterii politice, dovadă că au primit finanţăr pentru proiectele depuse primari aparţinând tuturor formaţiunilor politice, iar printre proiectele respinse sunt şi unele depuse de colegi din PSD. Demnitarul a susţinut că banii au fost alocaţi pe judeţe şi repartizarea s-a făcut după criterii clare.

“Vreau să ştie toată lumea că nu au fost alocaţi banii pe vreun criteriu politic şi criteriile pe care s-au alocat banii pe judeţe prin PNDL sunt criterii clare, şi anume capacitatea financiară, suprafaţa judeţului respectiv, numărul de locuitori şi numărul de UAT-uri. Dacă cineva spune că este un program politic făcut de un anumit partid politic sau de o alianţă, eu îi spun că se înşală”, a adăugat Stănescu.

Declaraţiile vicepremierului au fost făcute în cadrul conferinţei de presă susţinută la Bistriţa unde a participat la semnarea a patru proiecte prin PNDL, având ca beneficiari Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi comuna Lechinţa: modernizarea drumurilor judeţene 172 D şi 172 E, în valoare totală de aproximativ 97 milioane lei, modernizarea a 10 săli de clasă şi a atelierului şcolar de la Liceul tehnologic Lechinţa, în valoare de 5,43 milioane lei, şi modernizarea infrastructurii rutiere din comuna Lechinţa, în valoare de aproximativ 7,25 milioane lei.