Bronz pentru Adina Diaconu cu echipa României la Campionatul Mondial

98

Ultimul campionat mondial din postura de junioară i-a adus slătinencei Adina Diaconu o medalie de bronz.  Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Tania Plăian au fost învinse în semifinale de chinezoaice.

“Echipele de juniori și junioare au obținut două medalii de BRONZ la Campionatul Mondial de Tenis de Masă pentru Juniori de la Riva del Garda! Pentru fete, este a 8-a medalie pe echipe și a 15-a în total, iar pentru băieți este prima medalie din istoria Campionatului, ajuns la a XV-a ediție. Felicitări, dragi sportivi! Felicitări, antrenorilor!”, a transmis Federaţia Română de Tenis de Masă cu puţin timp în urmă.

Acesta a fost ultimul campionat mondial la juniori pentru Adina Diaconu, componentă a lotului României, slătineanca având în palmares 12 titluri europene la juniori, titlul mondial la tineret și un titlu european de tineret, campionă națională la senioare, iar recent triplă campioană naţională la tineret în probele de simplu, dublu fete şi dublu mixt.

Lotul antrenat de Mădălin Ionașcu și slătineanul Petre Arnăutu de la Mondialele  din Italia a fost format din: Cristian Pletea, Rareș Sipoș, Dragoș Oprea, Florin Spelbuș, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plăian și Elena Zaharia.

Diaconu a avut o evoluţie de excepţie: a învins-o în sferturile de finală cu 3:0 pe americanca Jennie Wolf, calificându-se în semifinală, unde a întâlnit-o pe chinezoaica Zingsha Sun.