7 oltence, selectate la Festivalul Național Domnica Trop

457

Cântecul oltenesc va răsuna la Târgu Jiu pe 9 decembrie, în cadrul Festivalului Național de Folclor al Copiilor Domnica Trop, printre cei 26 de concurenți din 6 județe care au trecut preselecțiile numărându-se șapte fete din Olt.

Cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, 26 de tinere voci de folclor din județele Vaslui, Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Dolj au trecut de preselecțiile organizate pentru cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor Domnica Trop, ce va fi organizat pe 9 decembrie la Muzeul Județean Gorj. Oltul va fi reprezentat de șapte concurente, dintre care trei din Balș, două din Slatina și câte una din Caracal și Potcoava. Toate fetele sunt pregătite de solista Victorița Cică, profesor Școala Populară de Arte Slatina și sunt membre ale Grupului Vocal Mlădițele Oltului.

Festivalul prezidat de solista Nina Predescu și specialiști în domeniu are ca președinte de onoare pe Domnica Trop, una dintre vocile de aur ale folclorului românesc. Din juriu va face parte și câștigătoarea marelui premiu din 2015, Antonia Stoian, 15 ani, din Gorj, iar festivalul va fi prezentat de câștigătoarea de anul trecut, Camelia Petria, 15 ani, Morunglav, Olt.

Mama Domnica, așa cum îi spun toți apropiații, s-a născut în anul 1938 în comuna Isverna, judeţul Mehedinţi. Cunoscutul rapsod popular are o casă-muzeu în cadrul Muzeului Curtişoara, casă care îi poartă numele.