A vrut să slăbească și a ajuns în comă. Cazul INCREDIBIL al unui oltean transferat de urgență la un spital din București

884

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au solicitat, în această după-amiază, elicopterul SMURD pentru a transfera la un spital din București un bărbat de 49 de ani. Acesta intrase în stop cardiac, în urma unor complicații suferite după o operație de micșorare a stomacului. Pronosticul medicilor este rezervat.

Bărbatul dintr-o comună din zona de sud a județului, care suferea de obezitate morbidă, a suferit o intervenţie chirurgicală de micşorare a stomacului, în urmă cu două săptămâni. Zilele trecute el a fost externat de la spitalul privat din Capitală unde suferise intervenția chirurgicală. Pentru că s-a simțit rău, el a ajuns în această dimineață la UPU Slatina, cu o ambulanță solicitată de familie. La scurt timp, în ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a intrat în comă. Pentru a-i salva viața, medicii slătineni l-au operat pentru a-i stopa hemoragia internă. Cu toate acestea, starea bărbatului nu s-a schimbat.

,,A venit cu şoc hemoragic şi s-a făcut o intervenţie de urgenţă, la noi în spital. Nu s-a găsit o cauză clară a hemoragiei. Pentru că starea pacientului nu era foarte bună, a fost solicitată la Slatina prezența medicului care l-a operat. S-a intervenit din nou chirurgical. Cum situația nu era una foarte bună, s-a decis transferarea lui la Clinica Monza, unde a fost operat inițial. Din păcate, pacientul nu este într-o stare bună, prognosticul în cazul său fiind unul rezervat,, a susținut directorul medical al SJU Slatina, Cătălin Pătru.

În ultima perioadă, numărul oltenilor cu obezitate morbidă care aleg să-și micșoreze stomacul, este din ce în ce mai mare. Mulți dintre cei care apelează la astfel de intervenții chirurgicale nu respectă cu strictețe indicațiile primite de la medici atunci când se externează. Aproape jumătate dintre ei au revenit la spital.