Pescuiți de… poliție, din mijlocul Oltului

209

Doi bărbați din satul Tomeni, plecați la pescuit pe Olt, au fost ei “pescuiți” de către polițiști. Ei au rămas fără barca pneumatică, plasele de pescuit și peștii prinși.

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat ieri pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, pe raza județului Olt. În urma unei acțiuni desfășurată  în zona lacului de acumulare Ipotești, polițiștii au identificat 2 bărbați, de 34 și 41  ani, ambii din comuna Osica de Sus, sat Tomeni, care se aflau pe malul râului, având asupra lor o barcă pneumatică.

“În urma verificărilor, s-a stabilit că barca nu prezenta marcaj exterior corespunzător și fără a prezenta licență sau autorizație de pescuit. Existând suspiciunea ca cele două persoane desfășoară activități de pescuit comercial ilegal, s-a solicitat sprijinul lucrătorii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Olt, care au identificat în râul Olt, în zona în care au fost depistate cele două persoane, plase monofilament și multifilament, cu o lungime totală de aproximativ 2.000m, în care se afla prinsă cantitatea de 29,5 kg pește, diferite specii.”, arată IPJ Olt.

Polițiștii au confiscat barca pneumatică și plasele de pescuit fiind depuse la Camera de Corpuri Delicte, din cadrul Poliției municipiului Slatina, iar cantitatea de 29,5 kg pește, diferite specii, în valoare de 147,5 lei,  a fost predată unei societăți comerciale, din municipiul Slatina, urmând ca această să fie valorificată în condițiile legii.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament și pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.