Liviu Dragnea, în fața Comitetului Executiv. Liderii PSD îi decid soarta după acuzațiile aduse la DNA

54

 

Liderii PSD se reunesc într-un Comitet Executiv care se va desfășura la Herculane. Situația guvernării și a programului de guvernare trece în plan secund, din cauza problemelor cu DNA pe care le are Liviu Dragnea.

În acest Comitet Executiv al PSD se va cere un vot de încredere pentru Liviu Dragnea ca președinte al partidului, dar în același timp se va discuta și despre organizarea unui miting uriaș de susținere pentru Liviu Dragnea, organizat de liderii PSD.

Deocamdată, liderii PSD ezită cu organizarea acestui miting pentru că acesta ar implica costuri uriaș și în al doilea rând, în plan extern, imaginea partidului ar fi prejudiciată dacă se va ieși în stradă pentru apărarea unui lider cu probleme penale.

De asemenea, va reveni pe ordinea de zi un subiect mai vechi în PSD: reactivarea departamentelor. Acestea au rolul de a elabora politicile publice ale partidului, dar au fost ignorate încă de pe vremea lui Adrian Năstase.

În ultima perioadă s-a lucrat la structura departamentelor, care se află sub coordonarea Consiliului Național al PSD. Chiar dacă, formal, Mihai Fifor este președintele acestui for, departamentele vor fi conduse de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

Surse din conducerea PSD ne-au precizat că discuția se va axa și pe evaluarea programului de guvernare. ”Trebuie să vedem în ce stadiu suntem, ce am realizat, unde suntem în urmă”, ne-au explicat sursele noastre.

Discuțiile pot avea caracter exploziv pentru că în interiorul PSD există nemulțumiri legate de faptul că la anumite ministere se merge într-un ritm prea scăzut față de rigorile impuse.

Adiacent evaluării programului de guvernare va continua evaluarea pe ministere. Se pare că în această ședință scapă de evaluare secretarii de stat, acolo unde liderii PSD promiseseră că vor face schimbări majore.