Liberalii amenință cu greva!

89

Vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu, a declarat că, administrațiile locale vor fi îndemnate să intre în grevă în cazul în care Guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit care trebuie să revină primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate.

„Decizia guvernării PSD și a lui Mihai Tudose de a scădea impozitul pe venit de la 16% la 10% fără măsuri compensatorii viabile și concrete pentru administrațiile locale aduce la sapă de lemn o bună parte din primării. La ora actuală, acestea sunt disperate pentru că bugetele de investiții sunt puse în pericol și proiecte locale importante riscă să rămână fără finanțare. Dezastrul guvernării PSD se vede pe toată linia:

”Revoluția Fiscală„ a PSD nu va conduce doar la scăderi de salarii, dar comunitățile locale vor fi condamnate să trăiască la limita subzistenței, în regim de avarie. Cu toate acestea, Mihai Tudose și Liviu Dragnea au ignorat apelurile disperate ale administrațiilor locale, inclusiv pe cele conduse de pesediști, promițând, vag, măsuri compensatorii. Însă, o guvernare incapabilă să respecte programul de guvernare și promisiunile de campanie la doar câteva luni de la învestire nu prezintă niciun fel de credibilitate. Nu exclud ca totul să nu fie altceva decât o modalitate prin care executivul PSD să pună pe butuci comunitățile locale pentru a le face dependente de mila guvernamentală și de bunăvoința din Kiseleff. Singura politică de stat instituită de PSD este cea a ajutoarelor sociale și există indicii temeinice că intenția lui Dragnea este aceea ca toate primăriile să fie la cheremul său și al partidului-stat”, a transmis joi Leoreanu.

Vicepreședintele PNL atrage atenția că vor fi afectate multe primării, în special cele din zona Ardealului, cu toate că aceste administrații locale sunt printre cele mai performante.

PNL face tot ce îi stă în putință pentru a bloca demersurile fiscale aberante ale PSD, dar trebuie să luăm în calcul toate opțiunile pentru a bloca această crimă la adresa economiei României, inclusiv ca toate administrațiile locale să intre în grevă”, a mai adăugat Laurențiu Leoreanu.