Creștere majoră a exportului de arme în România. Cine a cumpărat cel mai mult de la noi

56

 

Vânzările de armament au crescut în primele şase luni ale acestui an cu aproape 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. România a exportat arme automate, grenade sau sisteme de ochire antiaeriană. Am vândut arme vecinilor bulgari, peste Ocean dar şi în Irak, potrivit DIGI24.

Cu puțin peste 100 de milioane de euro a vândut România armament în prima jumătate a acestui an. Statele Unite au fost principalul beneficiar. Din România au plecat peste Ocean mitraliere de calibrul 12,7, pistoale și puști semiautomate. Valoarea totală a vânzărilor a fost de peste 29 de milioane de euro.

Arme automate au fost vândute și vecinilor bulgari care au comandat din țară noastră și mitraliere antiaeriene și instalații de rachete dirijate.

În plină luptă cu statul islamic, Irakul a cumpărat din România anul acesta 20 de mii de puști de tip AKM, dar varianta aprobată de NATO, calibrul 5,56. Valoarea contractului a fost de aproape 8 milioane de euro.

Nu în ultimul rând în 2017 România vândut și foarte multe puști de vânătoare și sisteme de ochire la distanță în țări precum Australia, Austria, Germania, Spania sau Marea Britanie.

Față de anul trecut, exportul de armament a crescut în prima decadă a lui 2017 cu peste 20 de procente.