ALERTĂ O cisternă care transporta sodă caustică s-a răsturnat pe DN1. Autospeciala s-a fisurat

85
O cisternă care transporta sodă caustică lichidă s-a răsturnat pe Drumul Național 1, între Vlădeni și Codlea. În urma accidentului, șoferul a suferit traumatisme la membrele inferioare, iar autospeciala s-a fisurat. Autorităţile au intrat în alertă. Circulaţia este blocată pe ambele sensuri.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Braşov, căpitanul Ciprian Sfreja, a declarat că în urma răsturnării ciasternei unul din compartimentele s-a fisurat şi se scurge încărcătura. Cisterna are trei compartimente a câte opt tone fiecare.

,,Zona a fost izolată 50 de metri. La fața locului au ajuns două autospeciale cu apă și spumă. Circulația este blocată pe ambele sensuri”, a declarat Sfreja .

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că traficul rurtier pe DN 1, în judeţul Braşov a confirmat incidentul.

”Şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, rezultând astfel scurgeri de sodă caustică. În urma evenimentului a rezultat rănirea şoferului”, anunţă Infotrafic.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov au precizat că starea şoferului nu este gravă.