Patronii olteni, așteptați la Inspectoratul Școlar cu solicitări de școlarizare a viitorilor angajați

108

Până pe 17 noiembrie, agenții economici din Olt care doresc ca liceenii să fie școlarizați în meseriile pentru care ei caută angajați- învățământ profesional sau dual- pot depune solicitări la inspectoratul școlar. Pe baza implicării patronilor, se va stabili cifra de școlarizare pentru anul școlar 2018/ 2019.

Calificarea elevilor olteni în anumite meserii și efectuarea practicii în domeniu nu se mai face după ureche, ci pe baza solicitării agenților economici interesați să angajeze viitorii absolvenți. Așa că, pentru a stabili cifra de școlarizare, IȘJ Olt așteaptă solicitările societăților.

Pe aceeași temă:

https://realitateaoltului.ro/2017/05/02/27319/

https://realitateaoltului.ro/2017/07/04/examen-pentru-accederea-in-invatamantul-dual/

https://realitateaoltului.ro/2017/06/29/invatamantul-dual-un-succes/

Potrivit calendarului aprobat prin ordin de  ministru luna trecută, agenții economici mai au la dispoziție doar 10 zile pentru a face solicitări către inspectoratul școlar sau prin încărcare direct pe  platforma special dedicată promovării învățământului profesional și tehnic www.alegetidrumul.ro. Până la finele lunii, se va realiza propunerea de locuri la unitățile de învățământ din județ, iar în decembrie inspectoratul urmând a organiza o ședință cu reprezentanții agenților economici. Varianta finală a proiectului cifrei de școlarizare va fi cunoscută în ianuarie 2018.

Anul acesta este primul în care s-a început școlarizarea în învățământul dual, la nivelul Oltului fiind organizată o clasă la Colegiul Metalurgic Slatina, la solicitarea Alro. Pe baza solicitărilor a zeci de agenți economici, elevii sunt școlarizați profesional în diverse meserii. Vezi calificările și societățile solicitante:  http://www.alegetidrumul.ro/oferta/OT

Pentru a înființa clase duale și în alte licee, IȘJ Olt poartă în această perioadă discuții cu marile societăți de pe platforma industrială a Slatinei: Pirelli, Bekaert și Prysmian.