Fostul ministru slătinean, Florin Jianu, desființează,, revoluția fiscală,, a lui Tudose

128

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), fostul ministru slătinean Florin Jianu, spune că trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va conduce la o scădere a salariilor şi va genera costuri suplimentare pentru majoritatea antreprenorilor.

„Această măsură va bulversa mediul de afaceri. Vor trebui schimbate 6 milioane de contracte, atât din mediul privat, cât şi din mediul public. Era vorba că o să treacă contribuţiile de la angajator la angajat. În fapt, mai rămâne un procent la angajator. În al doilea rând, vor scădea unele dintre salarii. Noi am sesizat ca peste 90% din IMM-uri care sunt în clasă de risc scăzută, adică care nu lucrează, spre exemplu, în mine, vor fi afectate cu 0,5%”, a spus Florin Jianu, prezent la conferinţa „Topul Firmelor Private din România”.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România spune că nu mai poate ţine pasul cu schimbările legislative din domeniul fiscalităţii, în sensul că nu reuşeşte să finalizeze un studiu de impact că măsura propusă este imediat modificată sau abandonată.

„La propriu nu mai putem ţine pasul. Săptămâna trecută pregătisem un studiu de impact pentru acea taxă de solidaritate de 2%. A ieşit Guvernul, a modificat-o și a mărit cuantumul. deci chiar nu mai putem tine pasul,, a mai spus Jianu.