Scandal la Academia de Poliţie. Ministrul de Interne a trimis Corpul de Control

301
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Academia de Poliție este zguduită de un nou scandal. Ministrul de Interne a dispus verificări. Corpul de control al Ministerului de Interne investighează o posibilă acordare “pe ochi frumoși” a unei locuințe de serviciu.

Un apartament de 3 camere din București ar fi fost distribuit unei angajate a departamentului financiar după ce ar fi fost ajutată să sară peste rând.

“Pentru că nu am fost de acord, cu asta, am fost schimbat din funcție, peste noapte”, a declarat fostul președinte al comisiei de acordare a acestor locuinț, Rotaru Constantin.

Corpul de control al Ministrului Afacerilor Interne trebuie să verifice conducerea Academiei de Poliție, dar și tabelele cu cei care s-au înscris pentru o locuința gratuită. Deloc puțini, pentru că o astfel de lista are zeci sau sute de doritori care așteaptă uneori cu anii. Nu însă și o angajată de la financiar care ar fi obținut suspect de repede acest beneficiu.

Atribuirea locuinţe a avut loc anul trecut, iar președintele comisiei susține că a sesizat în superiorii. Potrivit acestuia s-a comis o nedreptate, pentru că locuința trebuia să ajungă la decanul Facultății de Jandarmi, cu un punctaj mai bun. Omul a mai susţinut că ar fi fost dat afară din serviciu pentru că s-a opus tranzacției.

 

La Academia de Poliţie ,,A.I Cuza,, se mai derulează o anchetă penală. procurorii investighează o posibilă fraudare a unor examene. Potrivit anchetatorilor mai multe note de la examene ar fi fost modificate astfel încât titulatura de șef de promoție să fie dată cu dedicație unui absolvent.