Aceeași vârstă de pensionare pentru ambele sexe. Află în ce domeniu se va produce schimbarea

63

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de modificare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, stabilind, printre altele, posibilitatea înfiinţării de spitale republicane, dar şi ca medicii să se poată pensiona la 67 de ani, indiferent de sex.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii a fost adoptat cu 222 voturi pentru şi 56 abţineri, scrie agerpres.ro.

Potrivit articolelor adoptate, spitalele se organizează şi funcţionează pe criteriul teritorial în spitale republicane, regionale, judeţene şi locale (municipale, orăşeneşti şi comunale), incluzându-se astfel posibilitatea înfiinţării categoriei de spitale republicane.

Spitalul republican este un spital clinic organizat ca centru de excelenţă la nivel naţional, în care, împreună Universitatea de Medicină Carol Davila, se desfăşoară activităţi de asistenţă medicală, învăţământ medical, cercetare ştiinţifică medicală şi de educaţie medicală continuă, cu cel mai înalt grad de competenţă şi având în structură toate specialităţile medicale, menţionează textul.