Legea pensiilor a fost schimbată în urma unui scandal politic

81

Acțiunea schimbării Legii pensiilor are loc în urma dezvăluirii cazului rezoltător al unei tinere scriitoare diagnosticate cu scleroză multiplă, Laura Florescu.

Camera deputaților  votat marţi, cu 267 de voturi „pentru”, proiectul de lege pentru completarea Legii 263/2010 cu amendamentul care prevede că pensia de invaliditate poate fi cumulată, de la promulgarea legii, cu veniturile din activităţi independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală şi drepturile conexe.

Pentru completarea Legii 263 din 2010, legea pensiilor, deputații din Comisia de muncă au dat luni vot favorabil și au adoptat un amendament asumat atât de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cât și de toți membri comisiei.

Cea mai importantă modificare a Legii pensiilor pe care deputații au adus-o este cea conform căreia pensia de invaliditate poate fi cumulată de la promulgarea legii cu veniturile din activităţi independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală şi drepturile conexe şi o serie de alte activităţi, cum ar fi PFA.

Cei care s-au pensionat anticipat nu pot beneficia de această prevedere, însă beneficiază cei care primesc pensii de urmaș, Camera Deputaților fiind decizională pentru acest proiect de lege.