Tren deraiat la ieşirea din Gara de Nord. 200 de călători, în pericol

196

Un tren cu ruta București – Satu Mare a deraiat în Gara de Nord, în urmă cu puțin timp. Potrivit unor surse, garnitura în care se aflau sute de călători ar fi sărit de pe şină la un macaz.

Reprezentanţii CRF Călători au confirmat informaţia. Ei au precizat că trenul, care circula pe ruta Bucureşti -Satu Mare, are probleme. Potrivit acestora, ”În cursul acestei seri, în jurul orei 19.30, una din osiile locomotivei trenului IR 1741, București – Satu Mare, a rămas suspendată la ieșirea peste macazele din Gara de Nord. Drept urmare, trenul nu si-a mai putut continua parcursul. Cei aproximativ 200 de pasageri din tren nu s-au aflat în pericol,,.
Conform procedurilor aferente acestei situații se încearcă varianta continuarii călătoriei cu aceleași vagoane cuplate la o altă locomotivă. Dacă nu va fi posibil, pasagerii vor fi preluați de un alt tren care este pregătit în Revizia București.Echipa de la Revizoratul de Siguranța Circulației și conducerea Gării de Nord se află la fața locului pentru aplicarea procedurilor aferente. De asemenea, Directorul General CFR Călători s-a deplasat la fața locului. Cerem scuze pasagerilor pentru neplăceri”, a transmis inițial CFR Călători.
Cu puţin timp în urmă, după mai bine de două ore în frig şi fără curent, locomotiva a fost înlocuită, iar trenul a pornit spre Satu Mare.