Se caută jandarmi! 700 de locuri pentru sesiunea ianuarie 2018

548

Jandarmeria Română scoate la concurs 700 de locuri pentru sesiunea ianuarie 2018 la instituţiile de învăţământ postliceal ale instituţiei, dintre care 350 de locuri în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi ‘Grigore Alexandru Ghica’ Drăgăşani, judeţul Vâlcea, şi 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ‘Petru Rareş’ Fălticeni, judeţul Suceava.

Pentru a putea participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii şi criterii specifice: să aibă cetăţenia română, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă media la purtare în perioada studiilor liceale minim 9, vârsta între 18 ani împliniţi şi 27 de ani (împliniţi în anul participării la concurs), înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile, apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, fără antecedente penale, scrie agerpres.ro.

Locurile scoase la concursul de admitere sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Concursul se va desfăşura în perioada 13 – 21 ianuarie 2018.

Cererile-tip de înscriere se depun de către candidaţi la sediile Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene până la 5 decembrie 2017.

Ordinea de desfăşurare a probelor este următoarea: examinarea medicală, verificarea aptitudinilor fizice, proba de verificare a cunoştinţelor.

Proba de verificare a cunoştinţelor va fi susţinută la sediul Şcolilor Militare de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni în data de 20 ianuarie 2018 şi va consta într-un test de tip grilă. Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se vor afişa pe site-ul oficial al fiecărei unităţi de învăţământ.