A fost ales noul șef ANRE

113

 

Dumitru Chiriță, omul care la începutul carierei a fost un simplu electrician și mai târziu a ajuns să se ocupe de societăți înființate de liderii sindicali, a fost votat cu 220 de voturi pentru conducerea la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie.

Chiriță a fost și sindicalist, iar pe vremea aceea a fost acuzat că era şi acţionar într-o companie care avea contracte bănoase cu Electrica, unde a fost chiar membru în consiliul de administraţie.

Coaliția PSD ALDE s-a impus în Parlament, iar în urma majorității PSD-ALDE și UDMR au fost aleşi Dumitru Chiriţă – preşedinte, Zoltan Nagy-Bege – vicepreşedinte – era în funcţie, Cornelia Sulger – membru în Comitetul de reglementare al ANRE, Gabriel Gheorghe, membru în Comiterul de reglementare al ANRE și preşedintele Consiliului de Administraţie la Romgaz.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, din ianuarie 2017, Dumitru Chiriţă deţine două terenuri agricole în Tărtăşeşti, Dâmboviţa, de 5.400 şi 7.500 mp, un teren intravilan de 1.094 mp, tot în aceeaşi localitate, şi un teren forestier de 1.000 mp în Arefu, Argeş.

De asemenea, el mai are şi un apartament în Bucureşti şi o casă în Tărtăşeşti. Chiriţă mai deţine şi trei autoturisme, o Lada din 1978, o Kia Ceed din 2012 şi o Dacia Duster din 2016. În bănci, el mai deţine şi două conturi curente, la Raiffeisen Bank şi ING România, în care ţine 234.145, respectiv 148.538 lei, dar şi o descoperire de cont la BCR, în valoare de 10.400 lei.