Oferta Primăriei Slatina, neinteresantă pentru veterinari. Sterilizarea câinilor cu stăpân, amânată

113
foto: arhiva

200.000 de lei din bugetul local a pus la bătaie Primăria Slatina în vederea sterilizării câinilor slătinenilor ce aparțin rasei comune sau metișii acestora. Licitația însă nu s-a bucurat de nicio ofertă.

https://realitateaoltului.ro/2017/09/12/sterilizarea-si-microciparea-cainilor-gratuita/

Pentru a reduce numărul câinilor înmulțiți pe la gospodăriile slătinenilor și lăsați apoi liberi pe străzi să îngroașe rândurile maidanezilor, Primăria Slatina a decis să subvenţioneze o acţiune de sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparţin rasei comune sau metişii acestora, alocând de la bugetul local suma de 200.000 lei. Astfel, Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân a scos pe 20 septembrie la licitație serviciile de sterilizare, în procedură online. La data limită de depunere a ofertelor, 2 octombrie, administrația municipală nu a înregistrat niciun ofertant.

Primăria Slatina a derulat în septembrie o altă acțiune ce a vizat câinii cu stăpân din municipiul Slatina, asigurând 4000 de microcipuri, microciparea fiind realizată de către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt în cadrul campaniei de vaccinare antirabică.