Simona Halep este numărul 1 mondial!

86

Simona Halep – Jelena Ostapenko au jucat sâmbătă dimineaţa în semifinalele China Open.

Meciul s-a terminat cu victoria Simonei, fapt ce i-a adus titlul de numarul 1 mondial in WTA, depășind-o pe spanioloaica Garbine Muguruza.

Este prima jucătoare din România care ocupă această poziție, fiind, în același timp, cel de-al 25-lea lider mondial WTA!

Simona Halep este cel de-al doilea lider mondial din istoria tenisului românesc la simplu, după Ilie Năstase, care a inaugurat Era Open din fotoliul de număr 1 ATP, în 1973.

Este cea de-a 27-a finală a carierei pentru Simona și a cincea a anului, după Madrid, Roma, Roland Garros și Cincinnati. Adversara de mâine din finala de la Beijing se va decide în meciul Petra Kvitova-Caroline Garcia.

Reacția Simonei după meci Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Vă mulțumesc pentru susținere. Am avut meciuri senzationale. Am învins-o pe Maria Sharapova. Mulțumesc, China”

Sunt foarte emoționată. Îmi este foarte greu să vorbesc. Le mulțumesc tuturor: familiei, echipei mele, părinților mei. Turneul nu este gata. Vă aștept mâine”, mărturisește fericită Simona Halep la prima sa festivitate, în calitate de numărul 1 mondial.