Elevii din Olt sărbătoresc prin muncă Ziua Educației

376

Elevii olteni și cadrele didactice din județ vor sărbători, mâine, Ziua Internațională a Educației, prin nuncă.  Cu toții vor fi prezenți la școală chiar dacă nu se vor face cursuri. În toate unitățile de învățământ se vor desfășura activități extrașcolare.

Veste proastă le-a dat astăzi inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Adrian Bărbulete, elevilor și profesorilor din județ.

Acesta i-a anunțat că nu vor fi liberi de Ziua Internațională a Educației. Chiar dacă nus e vor face ore, elevii nși dascălii lor vor desfășura activități extrașcolare. Bărbulete a susținut că în această zi, conform Contractului colectiv de muncă al dascălilor, în această zi trebuie desfășurate alte activități decât cele prevăzute în programa școlară.

În municipiul București și alte două județe din țară, mâine nu se vor face ore și nici activități extrașcolare, elevii și profesorii fiind liberi.

Ziua de 5 octombrie a fost stabilită  în 1994 de UNESCO drept Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului, pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a documentului Recomandare privind statutul cadrelor didactice.