„Poliția construcțiilor” pornește controalele la spitale, școli și grădinițe

101

Controale în toată țara de verificare a disciplinei în constricții, cu precădere în cazul clădirilor de interes public, anunță Inspectoratul de Stat în Construcții, după vijeliile din ultima perioadă.

Pentru ca cetățenii să nu fie puși în pericol de clădirile care nu prezintă siguranță nici măcar la un vânt mai puternic, inspectorii în construcții au pornit o acțiune de verificare. „Ca urmare a fenomenelor meteorologice care au avut loc în ultimele zile în ţară Inspectoratul de Stat în Construcţii a decis intensificarea, la nivel naţional, a acţiunilor de verificare a disciplinei în construcţii, cu precădere în cazul clădirilor de interes public (spitale, şcoli, grădiniţe). Astfel, ISC va verifica în permanenţă calitatea construcţiilor, a conformităţii materialelor folosite pentru realizarea acestora şi a respectării disciplinei în construcţii la nivelul întregii ţări. Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancţiona, ci, în primul rând, de a remedia deficienţele constatate astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol.”, a anunțat Emil Albotă, șeful ISC.

Organ tehnic specializat care exercită controlul de stat în domeniul construcţiilor,  Inspectoratul de Stat în Construcţii va colabora cu primăriile pentru a se asigura că disciplina în construcții este respectată de investitori, diriginţi de şantier, proiectanţi, verificatori de proiecte, executanţi, responsabili tehnici cu execuţia, experţi tehnici, laboratoare de analize şi încercări în construcţii, producători de materiale şi produse pentru construcţii etc.