Nicio veste despre repatrierea trupurilor tinerilor din Movileni decedați în accidentul din Austria

652
foto: facebook

Au trecut mai bine de două săptămâni de când fiul și nora lor au sfârșit pe Autostrada 21 lângă Viena. Soții Ecaterina și Ion Datcu, sfâșiați de durere, încă așteaptă ca trupurile tinerilor să ajungă acasă pentru a-i înmormânta creștinește.

Ziua de 23 septembrie ar fi trebuit să fie una fericită pentru Ionuț și Ioana Datcu, din comuna olteană Movileni, în vârstă de 34 și, respectiv, 30 de ani. Este data când ar fi trebuit să fie nași, dacă pe 10 septembrie nu s-ar fi aflat în microbuzul morții din Austria. Se întorceau cu bucurie acasă mai devreme, să le facă o surpriză părinților, însă trupurile lor nu au ajuns nici până astăzi acasă.

„Nu știm ce să mai facem. Nu mai știm nimic. Așteptăm vești. Marți, azi o săptămână, ni s-au recoltat iar probe de ADN, ni s-a spus că nu s-a putut face identificarea cadavrelor. Ieri am sunat și ni s-a spus că încă nu au ajuns probele. Duminică a plecat acolo și fratele său cu avionul. Așteptăm. Cei de la Consulatul României în Austria ne-au spus că săptămâna aceasta vom primi trupurile, cum se va identifica și cea de-a cincea persoană. Nu ne dau copiii acasă până când nu se identifică toți decedații”, a declarat, pentru Realitatea Oltului, Ion Datcu, tatăl lui Ionuț.

În accidentul din Austria au decedat cinci persoane. Din cauza inconștienței unui șofer tânăr și lipsit de experiență care gonea cu mult peste viteza legală, drumul tinerilor Ionuț și Ioana Datcu spre țară s-a întrerupt lângă Viena. Impactul extrem de puternic i-a desfigurat încât recunoașterea victimelor nu se poate face decât pe baza probelor ADN.

DRAMĂ O familie de tineri din Movileni, moartă în tragicul accident din Austria