Vreme rece, vânt puternic. În Oltenia bate vântul, la munte se așteaptă ninsori

195

Maxime de doar 18 grade prognozează meteorologii astăzi și mâine, în sudul țării nefiind anunțate ploi, însă vântul va sufla cu putere.

Scoatem deja hainele groase din dulap. Toată țara este cuprinsă de un val de răcire, înregistrându-se temperaturi mici pentru această perioadă. Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp o informare meteorologică valabilă pentru toată țara, în intervalul  21 septembrie, ora 10:00 – 22 septembrie, ora 20:00, ce vizează o răcire a vremii și intensificări temporare ale vântului.

“În intervalul menționat, vremea va continua să se răcească în toată țara, devenind rece pentru această perioadă cu precădere în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi mixte. Temporar vor fi intensificări ale vântului, în special în sudul teritoriului și în zona de munte, cu viteze la rafală de 45…55 km/h.”, a anunțat ANM.