„Oltenii şi Restu’ Lumii“ bulversează traficul din Slatina

169
foto: arhivă

Autorităţile slătinene impun, pe durata desfăşurării festivalului „Oltenii şi Restu’ Lumii“ o serie de restricţii în municipiu. Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Olt în prima zi vor exista două restricţii.

Astfel, între orele 10.00 – 11.00, circulația va fi oprită temporar pe o singură bandă la intrarea pe Podul Olt pentru festivitatea de incepere a Festivalului „Oltenii şi Restu’ Lumii”, iar între orele 16.00 – 17.00 – circulația va fi oprită pe sensul de mers Casa de Cultură a Tineretului – Bulevardul A.I. Cuza – Esplanada Municipiului Slatina.

Pentru a se evita situaşţiile neplăcute ce pot apărea pe durata desfăşurării festivalului,  Jandarmeria Olt să respecte o serie de reguli precum:

  • Să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale, pentru a evita furturile din buzunare;
  • Să evite consumul excesiv de alcool, care poate conduce la unele neînţelegeri şi crearea unor stări conflictuale;
  • Să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
  • Să nu lase la vedere în interiorul maşinilor obiecte de valoare (genţi, poşete, telefoane mobile, etc.);
  • Să nu ezite să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, care au misiunea de a asigura ordinea şi siguranţa publică;

    Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.